Laadukkaat ja ammattitaitoiset kuntoutus-, terveys- ja hyvinvointipalvelut Kangasniemellä.
Laadukkaat ja ammattitaitoiset kuntoutus-, terveys- ja hyvinvointipalvelut Kangasniemellä.

Kangasniemen Fysican palvelut

Kangasniemen Fysican palvelut - fysioterapia

Fysioterapia

Fysioterapiasta saat apua monenlaisiin vaivoihin ja oireisiin, niin akuuttiin kuin krooniseenkin kiputilaan. Fysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan ihmisen fyysisen toimintakyvyn ongelmia ja tuetaan toimintakykyä ennaltaehkäisevästi.

Fysioterapia alkaa huolellisella haastattelulla sekä kliinisellä tutkimuksella, joiden avulla kartoitetaan asiakkaan toimintakykyä alentavat tekijät. Alkututkimuksen perusteella asetetaan hoitotavoitteet ja tehdään hoitosuunnitelma.
Hoitoihin liittyy tarpeen mukaan erilaiset manuaaliset käsittelytekniikat ja mobilisoinnit, fysikaalinen kivunhoito (kuten kylmä-lämpöhoidot, ultraääni, TENS-sähköinen kivunhoito), teippaukset, liikeharjoitukset sekä oman harjoitusohjelman laatiminen ja neuvonta.

Fysioterapiaan hakeudutaan mm. seuraavien vaivojen vuoksi:

  • tuki- ja liikuntaelinten vaivat ja sairaudet, kuten alaselän kipu, niska-hartiaseudun kipu, olkapääkipu, venähdykset, revähdykset, rasitusperäiset kivut ja vammat
  • neurologiset vammat ja sairaudet
  • säteilykivut
  • päänsärky, migreeni
  • nivelrikko
  • fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen.

Akupunktuuri

Akupunktuuria käytetään tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä kivun hoitoon. Akupunktiota voidaan käyttää muun muassa nivelrikkokipuihin, jännetulehdukseen, lihasten jäykkyyteen ja lihasrevähdyksiin, päänsäryn ja migreenin hoitoon sekä kroonisiin kipuihin.

Hoitokerrat määritellään yksilöllisesti asiakas- ja tapauskohtaisesti. Yleensä hoito aloitetaan kerran viikossa 3-5 kertaa ja tämän jälkeen hoitoväliä voidaan pidentää hoitotulosten mukaan.

Kangasniemen Fysican palvelut - akupunktuuri

Fasciakäsittely

Lihaskalvot ja sidekudoskalvot eli fascia ympäröivät lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa, samalla antaen keholle sen ryhdin ja muodon. Pinnallinen kalvo (superficial fascia) sijaitsee heti ihon alla ja se liikkuu tiiviisti ihon mukana. Hieman syvemmällä kudoksissa sijaitsee syvä kalvo (deep fascia), joka liikkuu pinnallista kalvoa vasten. Pinnallisen ja syvän kalvon välisen liikkeen loppuminen aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat esiintyä kipuna tai huonona liikkuvuutena. Fascioiden tiukentuessa ja kalvojen välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy, ja nivelen toiminta rajoittuu.

Fasciakäsittelyn perusajatus on tunnistaa tarkka, paikallinen fascian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, tunnistetaan paikallinen fasciassa oleva alue ja tätä tarkasti määritettyä fascian aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus. Fasciakäsittelyn tavoitteena on palauttaa fascian toiminta normaaliksi. Fasciakäsittelyä tehdään usein fysioterapian yhteydessä.

Teippaukset

Palveluihimme kuuluvat erilaiset tukevat, ohjaavat ja kipua helpottavat teippaukset. Teippausta voidaan käyttää hoitomuotona esimerkiksi venähdyksissä, helpottamaan lihasten ja lihaskalvojen jännityksiä tai ohjaamaan asentoja. Teippauksissa käytämme kinesioteippiä sekä perinteisempää urheiluteippia. Henkilökuntamme on käynyt lisäkoulutuksen kinesioteippaukseen.

Kangasniemen Fysican palvelut - kuntosaliohjaus

Kuntosaliohjaus

Tarjoamme yksilöllistä fysioterapeutin toteuttamaa ohjausta myös kuntosalilla. Kuntosaliohjausta voit kysyä meiltä tarpeidesi mukaan, olet sitten halukas aloittamaan kuntosaliharjoittelun, tuki- ja liikuntaelinten vaivat, kuten niska-hartiaseudun ongelmat, vaivaavat tai olet kuntoutumassa leikkauksesta.

Tarpeidesi mukaan voit pyytää meiltä kertaluontoista opastusta kuntosalilla, jolloin saat ohjausta laitteiden käyttöön ja voimme valita sinulle sopivimmat harjoitteet.

Halutessasi yksilöllisesti suunniteltua ohjelmaa, voimme räätälöidä sinulle sopivan esimerkiksi 2-3 ohjauskertaa sisältävän paketin, joka sisältää kuntosalilla sopivien laitteiden ja harjoitteiden valinnan, ohjelman teon sisältäen ohjelman ohjauskerran sekä mahdollisen kontrolliajan.

Ryhmäohjaus

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ryhmien ohjauksista. Ryhmämuotoista toimintaa pyrimme järjestämään ja räätälöimään kysynnän ja tarpeen mukaan.

Olemme ohjanneet muun muassa kuntosalilla ikääntyville ja työikäisille suunnattuja kuntoutusryhmiä sekä niska-hartia -ryhmiä.

Kangasniemen Fysican palvelut - ryhnmäohjaus

FootBalancen yksilöidyt pohjalliset

Meiltä saatavilla yksilöityjä FootBalancen pohjallisia. Tutkimme alaraajasi perusteellisesti ja kartoitamme, voisiko pohjalliset olla juuri Sinulle sopiva ratkaisu. Kaikki pohjallisemme muotoillaan yksilöidysti jalkojesi mukaan sekä kiilataan tarvittaessa. Pohjalliset ovat saatavilla myös maksusitoumuksella.

Kompressiotuotteet

Meiltä saat valmistukisukkia tai yksilöllisesti mitattuja tukisukkia Venosanin ja Ofabambergin laajoista valikoimista. Mittaamme, tilaamme sekä ohjaamme tukisukkien ja pukemisen apuvälineiden käytön. Tukisukat ovat saatavilla myös maksusitoumuksella. Meiltä saat samalla myös kompressiotuotteiden pukemisen apuvälineet, lentosukat, kompressiohihat, lonkkahousut, ym.

Valikoimastamme löytyy myös OS1st malliston kompressiotuet ja -sukat.

Tuotemyynti

Myymme terapiavälineitä kotiharjoittelun tueksi sekä selän ja nivelten tukia. Lisäksi olemme myös Gymstickin ja KLSportin jälleenmyyjiä, joten voimme tarvittaessa tilata sopivat tuotteet. Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Kangasniemen Fysican palvelut - tuotemyynti